Η διαφθορά και η διαπλοκή «ζουν και βασιλεύουν»

Αποσπάσματα συνέντευξης  Γ. Μπαλάφα στον ΑΝΤΕΝΝΑ

Ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 (εκπομπή Γ. Παπαδάκη), τόνισε μεταξύ άλλων:

-Οι τελευταίες πληροφορίες και οι συλλήψεις με κατηγορίες για «ύποπτα» δάνεια από το «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», καταδεικνύουν ότι η διαφθορά και η διαπλοκή «ζουν και βασιλεύουν» ακόμη και σε συνθήκες βαθειάς μνημονιακής κρίσης λιτότητας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προοπτική ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών, δεσμεύεται μπροστά στο λαό ότι θα συμπεριλάβει στα πρώτα – άμεσα μέτρα την πάταξη της διαφθοράς – διαπλοκής με την προώθηση θεσμικών και άλλων μέτρων, για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

-Στους κυβερνητικούς παράγοντες που διατείνονται υποκριτικά, ότι για τη χώρα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τους μνημονιακούς μονόδρομους της συμφοράς, απαντάμε ότι και σήμερα και πάντα δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Ο «άλλος δρόμος» για τον οποίο δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός της ακύρωσης των μνημονίων, της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους. Είναι ο δρόμος του εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, της αντιμετώπισης της ανεργίας και της ακραίας φτώχειας, του δίκαιου φορολογικού συστήματος, του εκδημοκρατισμού του κράτους κ.ο.κ.