Μικρός επίλογος σε ένα μεγάλο βήμα

Ήταν ένα «καλό» Συνέδριο το ιδρυτικό 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.  Έγινε ένα μεγάλο βήμα μπροστά στη συνολικά θετική μέχρι σήμερα πορεία του κόμματος μας.
Αυτό που προέχει σήμερα είναι να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου, να συσπειρωθεί όλο το στελεχικό δυναμικό γύρω από την ηγεσία, να γίνει πιο κρουστικός, πειστικός και ενιαίος ο δημόσιος λόγος μας.  Να παραμεριστούν προσωπικές, τασικές και συνιστωσιακές  εμμονές και προτεραιότητες.

Αποφασιστικό ρόλο στην επιτυχία του Συνεδρίου έπαιξε η μεγάλη πλειοψηφία των αντιπροσώπων από τις οργανώσεις μελών, η οποία ενέκρινε τις πολιτικές θέσεις και την πολιτική απόφαση, στήριξε αποφασιστικά την εδώ και τώρα δημιουργία του νέου ενιαίου και πολυτασικού ΣΥΡΙΖΑ, υπερψήφισε την πρόταση του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο εκλογής  της Κεντρικής Επιτροπής, αποφάσισε την εκλογή του Προέδρου από το Συνέδριο και στη συνέχεια έδωσε 75% στην υποψηφιότητα Τσίπρα.
Οι σύντροφοι και  οι συντρόφισσες που εκφράζονται, εντός του κόμματος, από το ρεύμα ιδεών Πλατφόρμα – 2010 στήριξαν με σταθερότητα όλες τις παραπάνω επιλογές και  επέμειναν μέχρι τέλος να εκφραστούν ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, οι σύνεδροι, σε όλες τους τις επιλογές.
Και μια προσωπική-και όχι μόνο- επισήμανση.  Η μη εκλογή στη νέα Κ.Ε, σε ικανοποιητική αναλογία, συνέδρων που προέρχονται από το σοσιαλιστικό χώρο είναι ένα από τα λίγα αρνητικά του Συνεδρίου.  Ως Πλατφόρμα – 2010, δεν θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε εκ των προτέρων αυτή την πιθανότητα και επομένως δεν έχουμε κάποιο μερίδιο ευθύνης για τη μη εκλογή.
Σε κάθε περίπτωση, να επισημάνω, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η ώσμωση του κόσμου της ιστορικής Αριστεράς με τους σοσιαλιστές που προσεγγίζουν, στηρίζουν και εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων μας και πρέπει να διαφυλαχτεί και να ενισχυθεί με κάθε μέσο.
Η επόμενη μέρα του 1ου Συνεδρίου βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ πιο ενιαίο, πιο ισχυρό, πιο εξοπλισμένο.
Τα μέλη και οι φίλοι μας απαιτούν ακόμα μεγαλύτερη ενότητα στις γραμμές του κόμματος, καθημερινή παρουσία στα μικρά και μεγάλα κοινωνικά μέτωπα, δίπλα στον έλληνα και την  ελληνίδα που χτυπιούνται βάναυσα από τις κυβερνητικές –τροϊκανές μνημονιακές πολιτικές.  Απαιτούν πιο συγκεκριμένες προτάσεις για τη διέξοδο από την κρίση, απαιτούν εκλογικό-κυβερνητικό πρόγραμμα με φιλολαϊκές και ουσιαστικές δεσμεύσεις.
Με αυτοπεποίθηση, να δείχνουμε και να πείθουμε καθημερινά ότι θέλουμε, ξέρουμε, μπορούμε να κυβερνήσουμε.
Σε αυτή την πορεία για τη δημοκρατική ανατροπή και την κυβέρνηση της Αριστεράς, οι σύγχρονες αριστερές, ανανεωτικές ριζοσπαστικές ιδέες και προτάσεις θα είναι ενεργητικά παρούσες.
Για να ανθίσει και πάλι η ελπίδα στον τόπο μας!